NICOLAI KROG


født den 15. maj 1974

Startede på Det Jyske Musikskonservatorium i 1993 hos professor John Damgaard.

I løbet af studietiden var han flittig gæst på studierejser og internationale mesterkurser i Tyskland, Schweiz, Østrig og Slovakiet.

I 1998 blev han optaget i solistklassen på konservatoriet. Herefter et års studieophold i Wien og Zürich hos den russiske pianist Rudolf Kehrer.

Den officielle debut var i november 2000 med klaveraftener i Musikhuset Århus, Nationalmuseet i København og solistoptræden i Tjaikovskijs 1. klaverkoncert med Sønderjyllands Symfoniorkester. Forlaget Classico har udgivet en CD med debutkoncerten i Århus.

Studietiden gav mange store koncertopgaver, som f.eks. solistoptræden i Beethovens 3. klaverkoncert med Sjællands Symfoniorkester og turné i Tyskland, Danmark, Sverige og Schweiz med det schweiziske orkester "Nota-Bene". Siden debuten har karrieren omfattet klaveraftener over hele landet, og efter den første solistoptræden med orkester som 16-årig, er fulgt opførelser af klaverkoncerter af Mozart, Beethoven, Mendelssohn og Tjaikovskij med forskellige danske orkestre.

Nicolai Krog har spillet talrige solokoncerter i de danske koncertsale.